Blind: ‘Ik ben veel rustiger aan de bal geworden’

Daley Blind is tevreden over de ontwikkeling die hij doormaakt. De Ajax-speler is verhuist van linksback naar de positie voor de verdediging en dat doet hem goed. Dat laat hij weten in gesprek met Voetbal International.

“Ik ben veel rustiger aan de bal geworden”, legt Blind uit. “Ook persoonlijk ben ik gegroeid. Als je langer meeloopt, schuif je op in de hiërarchie. Mensen accepteren het dan sneller als je iets zegt. Het hoort ook bij de positie waar ik nu speel, ik probeer ploeggenoten te coachen tijdens de wedstrijd.” Blind droeg dit seizoen al een aantal keren de aanvoerdersband, zo ook in de bekerklassieker tegen feyenoord vorige week woensdag.

Tijdens die wedstrijd, en dat blijkt steeds vaker, was Blind een verlengstuk van coach Frank de Boer. “De trainer zei dat we meer gebruik moesten maken van de ruimte aan de linkerkant. In de rust heeft hij dat nog specifieker uitgelegd. In de tweede helft zag je het effect: Lerin Duarte kwam steeds vrij op links, veel aanvallen verliepen toen via die kant.”

Tekst: Soccernews

Related posts