Klaassen over vergelijking: ‘Dat mag niet en dat kan niet, denk ik’

Davy Klaassen is dit seizoen doorgebroken in het shirt van Ajax. De twintigjarige middenvelder klopte enkele seizoenen geleden al op de deur, maar werd door blessures ver teruggeworpen. Voor de winterstop maakte hij een sterke comeback met goede wedstrijden tegen Celtic en Barcelona en onder meer een hattrick tegen NAC Breda. Toch blijft hij zo bescheiden als hij kan.

Zondag hervat Ajax de competitie weer en dan wacht direct een pittige tegenstander: psv. De Eindhovenaren klommen kort voor de winterpauze uit het diepe dal en zijn erop gebrand het in de tweede seizoenshelft beter te doen. Klaassen was in de wedstrijden voor januari zeker van een basisplaats, samen met Daley Blind en Thulani Serero. Of hij ook zondag van meet af aan meedoet, weet hij echter nog niet.

“Ik hoop dat ik speel, zondag, dat ik verder kan gaan waar ik gebleven was”, zegt hij kalm tegen de NOS. “Je wilt het toch eerst zien en dan geloven. Misschien verwacht je wel dat je in de basis staat, maar het kan zijn dat het niet zo is. Daar moet je ook op voorbereid zijn. Ik lees ook dat mensen zeggen dat het middenveld moet blijven staan, natuurlijk. En ergens hoop ik dat ook wel, maar je weet het nooit.”

Tekst: Voetbalzone

De grootste optimisten denken dat Klaassen, die van ‘10’ naar rechtermiddenvelder is omgeturnd, een stukje klasse van twee oude Ajax-helden in zich heeft: Jari Litmanen en Dennis Bergkamp. Zelf vindt de middenvelder echter dat die vergelijking mank gaat en eigenlijk nog niet getrokken kan worden. “Ik heb nog een hele lange weg te gaan, om dat te bereiken. Het zijn toevallig wel de spelers naar wie ik vroeger altijd graag keek, maar vergelijken vind ik altijd lastig. Misschien heb ik iets van die, een beetje van die, een beetje van die… maar ik denk niet dat dat mag en kan, eigenlijk”, wijst hij op de vergelijking met de oud-Ajacieden.

Related posts