Blind: ‘Mij hoor je niet als ik straks heel mijn loopbaan bij Ajax heb gespeeld’

Daley Blind werd vorig seizoen door de fans gekozen tot Ajacied van het Jaar en is ook dit seizoen weer uitstekend bezig. De verdedigende middenvelder annex linksback wordt dan ook in verband gebracht met clubs uit het buitenland, maar Blind ziet zichzelf niet zo snel vertrekken. Hij sluit zelfs niet uit dat hij in de voetsporen van zijn vader treedt en Ajax tot het einde van zijn carrière trouw blijft.

Danny Blind ging in 1986 van Sparta rotterdam naar Ajax en sloot zijn loopbaan in 1999 af in Amsterdam. Zijn zoon Daley werd opgeleid bij de recordkampioen en maakte in 2008 zijn debuut in het eerste elftal. Hij kende een moeizame start en werd nog even naar FC Groningen gestuurd, maar is inmiddels niet meer weg te denken uit het eerste elftal van Ajax.

Met een buitenlands avontuur is de nu 23-jarige Blind (vooralsnog) totaal niet bezig. “Ik heb net bijgetekend tot 2016”, zegt de international in het Algemeen Dagblad. “En ik zou Ajax niet zomaar inruilen voor een andere club. Mij hoor je niet als ik straks heel mijn verdere loopbaan bij Ajax zou hebben gespeeld. Maar eerst wil ik kampioen worden.”

Tekst: Voetbalzone

Related posts