‘Ajax haalt Cuenca als huurling terug’

Er komt waarschijnlijk toch een nieuwe aanwinst naar Ajax. Een oude bekende. De club zou in vergaande onderhandelingen zijn met Isaac Cuenca.

De 22-jarige vleugelspits speelde vorig seizoen na de winterstop ook al op huurbasis voor Ajax, maar door blessures kwam hij tot slechts drie optredens. Na een lange revalidatieperiode is hij weer fit, maar bij FC Barcelona krijgt hij ook dit seizoen geen kans op speeltijd.

Trainer Gerardo Martino heeft al laten weten, dat die situatie in de tweede seizoenshelft niet zal veranderen. De Catalaanse topclub wil hem dan ook graag verhuren. Ajax zou al gesprekken hebben gevoerd en in een van de komende dagen de huurovereenkomst willen afsluiten, meldt Catalunya Ràdio. Cuenca, die uit de eigen jeugdopleiding komt, heeft nog een contract tot medio 2015 in Camp Nou.

Cuenca wil alleen naar Ajax
De liefde voor Ajax zit blijkbaar diep bij Cuenca, want de vleugelspeler wees tal van aanbiedingen van andere clubs af. Onder meer FC Twente informeerde naar zijn beschikbaarheid, maar kreeg te horen dat in Nederland alleen Ajax een optie is. Ook Valencia, Elche, Cardiff City en Stoke City grepen naast de voormalig jeugdinternational.

Tekst: Elfvoetbal

Related posts