De Jong: ‘Spitspositie voor mij ideaal’

VALSE SPITS – Siem de Jong lijkt zich dit seizoen steeds beter uit de voeten te kunnen in de punt van de aanval. De middenvelder annex spits ziet hoe zijn concurrenten op die positie Kolbeinn Sigthórsson en Danny Hoesen nog altijd niet optimaal presteren en hoopt op een vaste plek als goalgetter.

‘Ik vroeg me al een tijdje af of het niet beter was dat ik in de spitspositie zou gaan spelen’, aldus de captain tegenover Voetbal International. ‘Tijdens ons gesprek was de trainer me voor. Hij had aan hetzelfde gedacht en we waren het dus snel eens. Begrijp me goed Sigthórsson en Hoesen zijn prima spitsen. Het gaat me meer om de manier waarop ik die positie invul. Ik voel me meer een schaduw-spits. Ik laat me vaak terugzakken. Voor mij is dat ideaal.’

Tekst: Ajaxshowtime.com

Related posts