Moisander: ‘We bleven erin geloven’

Ajax ontsnapte zondagmiddag ternauwernood aan puntenverlies in Kerkrade. Volgens Niklas Moisander was de 1-2 zege op Roda JC verdiend.

“Wij waren de betere ploeg met de beste kansen”, reageerde de Finse verdediger na afloop voor de camera’s van Fox Sports. “We bleven er ook allemaal in geloven dat het nog goed zou komen nadat we door een zwak moment op achterstand waren gekomen. Vorig seizoen hadden we hier ook pas laat de beslissing geforceerd. Nu dus ook weer.”

Ajax boog in de slotfase een achterstand om dankzij Jaïro Riedewald. De jonge Ajacied, die zijn debuut in de Eredivisie maakte, scoorde twee keer. “Hij is echt een baas. Prachtig en eigenlijk ongelooflijk voor die jongen wat hij hier heeft gepresteerd.”

Volgens Moisander kan Ajax nog veel plezier beleven aan Riedewald. “Hij is een heel groot talent. Voor zijn leeftijd is hij fysiek al heel sterk. Hij durft te voetballen. Deze overwinning voelt voor hem heerlijk aan en voor ons ook natuurlijk.”

Ajax gaat door de overwinning in Limburg als koploper de winterstop in. Vitesse leverde zaterdag namelijk twee punten in tegen Heracles Almelo (2-2). Ajax en Vitesse hebben nu evenveel punten, maar het doelsaldo is in het voordeel van de Amsterdammers (+24 om +18).

Tekst: Goal.com

Related posts