Zivkovic dacht ‘serieus na’ over Ajax: ‘Maar ik besloot te blijven’

Richairo Zivkovic is het grootste talent dat FC Groningen in jaren heeft voortgebracht. De aanvaller staat al een tijdje op het lijstje bij diverse grotere clubs en werd in de zomer nog in verband gebracht met een transfer naar Engeland, Ajax of psv. Zivkovic besloot om Groningen trouw te blijven, maar zegt dat hij wel serieus heeft nagedacht over een verhuizing naar Amsterdam.

“Over Ajax heb ik serieus nagedacht”, zegt de zeventienjarige Zivkovic in ELF Voetbal Magazine. “In de voetsporen treden van mijn grote idool Zlatan Ibrahimovic, dat idee sprak me wel aan. Maar uiteindelijk besloot ik toch te blijven. Deze club heeft me grootgebracht, ik kon in mijn vertrouwde omgeving blijven wonen en de kans om het eerste te halen achtte ik groter. Achteraf heb ik de juiste beslissing genomen.”

Zivkovic deed dit seizoen in alle zestien competitiewedstrijden van Groningen mee: vijf keer begon hij in de basis, elf keer kwam hij als invaller in het veld. Groningen-trainer Erwin van de Looi heeft vrijdag aangegeven dat Zivkovic zondag niet zal beginnen tegen feyenoord.

Tekst: Voetbalzone

Related posts