De Jong, Boilesen en Duarte krijgen rust tot na de winterstop

Ajax neemt dit kalenderjaar geen risico’s met Siem de Jong. De middenvelder zal tot aan de winterstop niet meer in actie komen, zodat hij optimaal kan herstellen van zijn hamstringblessure. Ook Nicolai Boilesen (hamstring) en Lerin Duarte (bovenbeen) zullen dit kalenderjaar niet meer in actie komen, zo meldt de officiele website van Ajax.Aanvoerder De Jong ontbreekt daardoor zondag, net als Nicolai Boilesen en Lerin Duarte, tegen SC Cambuur. Ook mist hij donderdag de bekerwedstrijd tegen IJsselmeervogels en 3 dagen later de laatste competitiewedstrijd van het jaar tegen Roda JC.

‘Dit is zijn tweede blessure kort achter elkaar. In de voorbereiding op de tweede seizoenshelft kan hij weer vol aan de slag’, aldus trainer Frank de Boer. Mogelijk doet ook Danny Hoesen niet mee in Friesland. De spits kreeg woensdag tegen AC Milan een schop onder zijn voetzool en heeft daar last van.

Tekst: AD Sportwereld

Related posts