Van Basten heeft geen voorkeur voor Ajax of Milan

Ajax gaat woensdag tegen AC Milan op jacht naar een ticket voor de volgende ronde van de Champions League. Marco van Basten stond in het verleden bij beide clubs onder contract. Een voorkeur spreekt de huidige trainer van sc Heerenveen niet uit. “Ik heb natuurlijk voor beide clubs gespeeld en heb voor beide clubs sympathie. Uiteindelijk hoop ik dat de best voetballende club wint”, zegt Van Basten tegen de NOS.

Is Ajax goed genoeg om AC Milan te verslaan? Ik weet het niet”, vervolgt de voormalig topspits. “Het zou op zich mooi zijn als Ajax dat met deze jonge ploeg zou realiseren. Aan de andere kant kan ik ook begrijpen dat de geslepenheid van de Italianen doorslaggevend kan zijn om uiteindelijk de volgende ronde te bereiken.”

Door de stunt tegen FC Barcelona (2-1) twee weken geleden, heeft Ajax nog altijd de kans om te overwinteren in de Champions League. De ploeg van coach Frank de Boer heeft zeven punten na vijf wedstrijden. Milan heeft er eentje meer.

Ajax werkt met vertrouwen naar de confrontatie in San Siro toe. Na een periode van wisselvalligheid lijkt de lijn omhoog ingezet met drie competitiezeges op rij en de overwinning op Barcelona.

Tekst: Goal.com

Related posts