There are no ads, please add some


Van Hanegem over zege Ajax: ‘We blazen elk succesje gigantisch op’

Het is geen geheim dat Willem van Hanegem warme gevoelens koestert voor 010. Of dat heeft meegespeeld in zijn oordeel over de winst van Ajax op Barcelona is niet duidelijk, maar de Kromme laat in ieder geval wel weten dat hij het allemaal niet zo bijzonder vond.

“Omdat we internationaal niks meer voorstellen, blazen we elk succesje gigantisch op”, laat de oud-voetballer optekenen in het NRC. Van Hanegem is wel blij met de zege en hij hoopt het agressieve spel vaker terug te zien. “Zoals ze bij Ajax over voetbal denken is geweldig. Maar ik wil dat explosieve, dat pushen, vaker terugzien dan in een Champions League-wedstrijd tegen Barcelona.”

Volgens Van Hanegem wordt er door de Nederlandse clubs teveel op balbezit gespeeld. “We voetballen met de angst om een pak slaag te krijgen”, zegt de oud-coach. “Daarom gaat de bal bij Ajax ook vaak zo tergend langzaam rond. En dan krijg je maar een keer een draai om je oren.”

Tekst: Voetbalzone

Gerelateerde posts