Sint op bezoek bij Ajax

Sinterklaas en zijn Pieten brachten ook dit jaar weer een bezoek aan Ajax. In het Spelershome werden de voetballertjes van Ajax F2 tot en met Ajax E1 en de kinderen van het personeel warm toegesproken door de Goedheiligman. En natuurlijk ging hij niet weg zonder een presentje achter te laten.

Vol verwachting klopten zaterdagmiddag de hartjes van alle jongste Ajacieden. Rond 14:30 uur waren ze er eindelijk: Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten! De spanning steeg in het Spelershome, maar niemand hoefde ergens bang voor te zijn, want de Sint bleek – zoals altijd eigenlijk – zeer goed gemutst. Hij riep de aanvoerders naar voren en wilde bijvoorbeeld weten wat hun trainers allemaal zeiden tijdens een wedstrijd (,,Billen tegen de zijlijn!”).

Ook vroeg hij een paar spelers om wat balkunsten te vertonen. De ene speler hield zonder moeite de bal tientallen keren hoog, de ander liet een vloeiende schijnbeweging zien. Sint was zichtbaar onder de indruk, want in Madrid kwam hij dat natuurlijk niet zo vaak tegen. Ook kreeg hij een prachtig lied, of misschien wel meer een rap te horen van de jonge voetballers. Kortom: een warme, gezellige middag, waarin iedereen weer huiswaarts keerde met voldoende pepernoten voor de rest van de maand. Voor de foto’s van de heugelijke middag voor de kleine Ajacieden klik je gewoon Hier.

Tekst: Ajax.nl

Related posts