There are no ads, please add some


Geen paniek bij De Boer: ‘We hebben genoeg talent in huis’

Ajax heeft ook dit jaar te kampen met matige resultaten in de hersfstperiode. Overwintering in de Champions League is ver weg en in de Eredivisie al veertien punten werden verspeeld. In gesprek met Voetbal International blijft trainer Frank de Boer echter rustig. “We hebben genoeg talent in huis”

“Maar het duurt even voordat er weer sprake is van een ingespeeld geheel”, vervolgt de trainer van de landskampioen. De Boer beseft dat Ajax er minder op is geworden door het vertrek van Christian Eriksen en Toby Alderweireld. “Dan doe je een stap terug. Misschien wel twee stappen. Je kunt van Lerin Duarte niet verwachten dat hij van de ene op de andere dag het vertrek van Eriksen opvangt. Dat gaat stap voor stap.”

Dat Ajax moeizaam tot doelkansen komt, baart De Boer nog het meeste zorg. “Kolbeinn (Sigthórsson, red.) is een speler die je niet veel op het middenveld wilt zien. Hij is op zijn best in de punt van de aanval, daar moet hij gezocht worden. Die aanvoer hoeft niet alleen van de vleugelaanvallers te komen. De backs en de middenvelders kunnen de ruimtes aan de zijkanten ook benutten.”

Tekst: Voetbalcentraal

Gerelateerde posts