Dekker: ‘Dit is waar Ajax zich nu aan houdt, het is juist een consequent beleid’

Ajax raakte Christian Eriksen en Toby Alderweireld in de afgelopen transferperiode kwijt en haalde daar Lerin Duarte en Mike van der Hoorn voor terug. De landskampioen hoopte in de slotfase van de transfermarkt ook nog een nieuwe vleugelaanvaller te kunnen strikken, maar dat lukte niet. Het kwam technisch directeur Marc Overmars op de nodige kritiek te staan, maar bij de supportersvereniging wordt niet geklaagd over de handelswijze van Ajax in de zomer.

Overmars probeerde tot het laatste moment nog een vleugelaanvaller te halen, maar tevergeefs. Een dag later zei de directeur zich geen enkele zorgen te maken, omdat er in zijn ogen ’topjeugd’ klaarstaat bij Ajax. “Wij supporters hebben het keurig uitgelegd gekregen van Overmars, Edwin van der Sar en Frank de Boer”, zegt Daniel Dekker, voorzitter van de supportersvereniging Ajax, tegen het Algemeen Dagblad. “Het beleid is: geen torenhoge salarissen, geen gekke transfersommen en geen aankopen voor de bühne. Dat is waar Ajax zich nu aan houdt. Het is juist een consequent beleid.”

Volgens Dekker heeft Ajax ondanks het vertrek van Eriksen en Alderweireld nog steeds een sterke selectie, die mee kan doen om het kampioenschap. “De Boer ziet ook wel in dat het op de flanken wat minder is, maar dit is een bewijs dat Ajax dus niet hoofdprijzen gaat betalen”, meent Dekker. Ajax speelt na de interlandperiode thuis tegen PEC Zwolle en vervolgens begint het avontuur in de Champions League, met een uitwedstrijd bij Barcelona.

Tekst: Voetbalzone

Related posts