Ajax en Heracles akkoord over transfer Duarte (Incl. video’s)

Lerin Duarte maakt definitief de overstap van Heracles Almelo naar Ajax. Dat bevestigt voorzitter Jan Smit van Heracles Almelo na de wedstrijd tegen ADO Den Haag (1-0 winst) tegenover Fox Sports Eredivisie.

Duarte zal maandag naar Amsterdam afreizen om de laatste details in zijn contract af te ronden en tevens zal hij meteen een medische keuring afwerken. De transfer zal naar verwachting maandagmiddag officieel worden. Duarte moet de opvolger worden van Christian Eriksen. Hij vertrok voor twaalf miljoen euro, mogelijk oplopend tot 13,5 miljoen euro, naar Tottenham Hotspur.

Ajax-trainer Frank de Boer onthulde vrijdag al dat de Amsterdammers alles op alles gingen zetten om de talentvolle middenvelder binnen te halen. Dat deed hij tegenover zeshonderd studenten in het programma College Tour. Hoeveel geld er met de transfer is gemoeid, is nog niet bekend. Ook het aantal contractjaren van de speler is nog niet naar buiten gebracht.

Tekst: o.a De Telegraaf

Related posts