Ajax wint eerste oefenwedstrijd van SDC Putten: 1-4

Ajax heeft de eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen gespeeld. In en tegen Putten won de ploeg van Frank de Boer met 1-4 van hoofdklasser SDC. In de tweede helft bracht De Boer een verjongd Ajax in het veld met onder andere Bazoer, Tete en Van Kessel.

KLIK HIER VOOR HET FOTOVERSLAG VAN DIT DUEL

Ajax trad in Putten nog aan zonder de (jeugd)internationals, maar was logischerwijs wel de betere ploeg. De Ajacieden kregen in de openingsfase al heel wat kansen en openden na een ruim kwartier de score, toen Dejan Meleg een hoekschop in een keer binnenschoot. Tien minuten later viel uit het niets echter de gelijkmaker, toen Daniël van Schoor de 1-1 onder Jasper Cillessen door schoof.

Het publiek van Putten stond op de banken, maar Ajax herstelde de voorsprong al snel weer. Davy Klaassen maakte er na een goede actie van Tobias Sana 1-2 en Nicolai Boilesen verzorgde de ruststand (1-3), waarna De Boer voor de tweede helft elf nieuwe spelers het veld in bracht. Ajax ging daardoor zeker niet beter spelen en scoorde nog maar een keer, via Lukoki: 1-4.

Zondag genieten de Ajacieden nog van een vrije dag waarna de selectie op maandag zal afreizen naar Oostenrijk waar het tot 9 juli verblijft voor een trainingskamp. De internationals sluiten zich maandag voor vertrek naar Oostenrijk aan bij de selectie.

Opstelling eerste helft:
Jasper Cillessen; Ruben Ligeon, Joel Veltman, Stefano Denswil, Nicolai Boilesen, Davey Klaassen, Christian Poulsen, Thulani Serero, Dejan Meleg, Tobias Sana, Derk Boerrigter

Opstelling tweede helft: Mickey van der Hart, Kenny Tete, Fabian Sporkslede, Sven Nieuwpoort, Dico Koppers, Ilan Boccara, Riechedly Bazoer, Youri De Kamps, Jody Lukoki, Gino Van Kessel, Lesley De Sa

0-1 Dejan Meleg
1-1 Daniel van Schoor
1-2 Davey Klaassen
1-3 Nicolai Boilesen
1-4 Jody Lukoki