Groenendijk: ‘Jupiler League wordt voor Ajax heel leerzaam’

Jong Ajax begint het avontuur in de Jupiler League op maandag 5 augustus met een thuiswedstrijd tegen Telstar. Stevige duels, meer publiek en ook meer media-aandacht, dat is wat het team in de tweede competitie van Nederland te wachten staat.

“Het wordt heel leerzaam”, blikt trainer Fons Groenendijk vooruit. “Betaald voetbal is wel wat anders dan de beloftencompetitie.” Het competitieprogramma is inmiddels duidelijk, maar dat geldt nog niet voor bepaalde zaken op bijvoorbeeld wedstrijdzaken.

“Bijvoorbeeld over de inzet van spelers die zowel voor het eerste als het tweede elftal uit gaan komen, daar zullen we ongetwijfeld mee te maken gaan krijgen. Het is zaak om alle regels goed op een rijtje te krijgen, daarbij kun je je geen fouten permitteren.”

De spelers van Ajax gaan ongetwijfeld van de verandering profiteren. “In de Jupiler League is de weerstand een stuk hoger. Er wordt heel anders gevoetbald dan in de beloftencompetities. Het komt voor een groot deel aan op duelkracht en strijd. Je hebt veel meer één-tegen-één-duels”, aldus Groenendijk.

De oud-trainer van FC Den Bosch koos vorig jaar voor Ajax A1. Het leek een noodgedwongen stap terug, maar dat was niet het geval. “Het is niet iets waar ik mee te koop wil lopen, maar genoeg clubs hebben belangstelling getoond. Ook uit de Eredivisie.”

Bron: Ajax.nl

Related posts