Oranje langs Indonesië mede dankzij twee doelpunten Siem de Jong, debuut Cillessen

Het Nederlands elftal speelde vrijdagmiddag een ondermaatse oefenwedstrijd tegen Indonesië. In het warme (bijna 30 graden) en vochtige Bung Karno stadion in Jakarta kon Oranje pas na rust het verschil maken. Siem de Jong (tweemaal) en Arjen Robben zorgden voor de doelpunten bij Oranje, 0-3.

De 80.000 toeschouwers zagen dat Robben al na een kwartier Jeremain Lens verving bij Oranje. Diverse Nederlandse spelers lieten met technische uitglijders zien hard aan vakantie toe te zijn. Toch kwam Nederland halverwege het tweede bedrijf op voorsprong via een kopbal van Siem de Jong, 0-1.

Een voorzet van Robben werd even later door Schaken met het hoofd verlengd. Opnieuw was De Jong attent om de 0-2 erin te koppen. Robben ging in de laatste minuut alleen op avontuur. Het leverde Nederland de derde en laatste treffer op, 0-3. Jasper Cillessen maakte zijn debuut in de hoofdmacht van Oranje en maakte in de tweede helft plaats voor collega Vermeer. Oranje speelt komende dinsdag nog een oefenduel in en tegen China.

Opstelling Nederlands elftal (voor de oefeninterland tegen Indonesië):
Cillessen (46. Vermeer); Janmaat (66. Tiendalli), Vlaar, Pieters (46. Heitinga), Nelom, Toornstra, Sneijder (46. Siem de Jong), De Guzman, Lens (14. Robben), Van Persie (46. Van Wolfswinkel), Schaken.

Tekst: De Telegraaf

Related posts