Barcelona bevestigt nieuws over maandenlange absentie Cuenca

De zomer van Isaac Cuenca zal in het teken staan van revalideren. Spaanse media meldden eind mei al dat de aanvaller van Barcelona opnieuw geopereerd moest worden aan zijn knie en dat hij als gevolg van die ingreep weer maandenlang buitenspel zou staan. Dat nieuws is vrijdagochtend bevestigd door Barcelona, dat meldt dat Cuenca drie tot vier maanden afwezig zal zijn.

Dit zou wel eens gevolgen kunnen hebben voor een mogelijke terugkeer naar Ajax. Cuenca werd in de tweede seizoenshelft van het afgelopen voetbaljaar gehuurd door de Amsterdammers, maar door knieproblemen kwam de aanvaller niet verder dan drie competitieduels in Nederland. Cuenca sprak uit dat hij graag weer verhuurd zou willen worden aan Ajax, maar nu hij opnieuw problemen heeft met zijn knie, is het maar de vraag of de Nederlandse landskampioen daar ook zo over denkt.

In mei 2012 werd Cuenca voor het eerst geopereerd aan zijn knie. Dat herstel zou drie tot vier maanden duren, maar uiteindelijk was de jonge Spanjaard bijna acht maanden zoet met revalideren. Na zijn herstel trok hij naar Amsterdam. Onlangs toonde Cuenca zich nog optimistisch. “Mijn knie is nu helemaal in orde en ik zal in de zomer hard blijven werken, zodat ik volgend seizoen mijn beste niveau kan halen”, sprak hij.

Tekst: Voetbalzone

Related posts