Leeuwenburgh gaat Alpe d’Huez bedwingen, ‘Voor onze man, vader en broer’

Ajax A1 keeper Peter Leeuwenburgh zal volgende week al hardlopend proberen de beroemde Alpe d’Huez te bedwingen. Hij doet dit ter nagedachtenis aan zijn vorig jaar aan kanker overleden vader. Ajax Showtime sprak met het keeperstalent.

In november 2011 kreeg de familie te horen dat de vader van Leeuwenburg een tumor had in zijn slokdarm. Met zijn allen gingen zij de strijd aan tegen de ziekte met als doel volledige genezing. Na alle bestralingen en chemokuren gingen de ouders van Leeuwenburgh voor een laatste keer naar het ziekenhuis om een scan te maken ter voorbereiding op de operatie. Helaas bleken op deze scan door het hele lichaam van zijn vader uitzaaiingen te zitten. Ongeneesbaar. ‘Deze strijd heeft mijn vader nooit kunnen winnen’, aldus Leeuwenburgh. Op zaterdag 2 juni 2012 overleed zijn vader.

Lees het hele interview met Peter Leeuwenburgh op Ajaxshowtime.comNamens de redactie van AjaxFanzone.NL: Heel veel sterkte en succes!!

Related posts