There are no ads, please add some


Ajax-kwartet wordt lof toegezwaaid: ‘Zij zullen niet snel in paniek raken’

Ajax-trainer Frank de Boer ziet de titel van het voorbije seizoen als ‘de titel van het collectief’. Vorig jaar zomer raakte de club Jan Vertonghen, Vurnon Anita, Theo Janssen, Gregory van der Wiel en minder aanwezige spelers als Lorenzo Ebecilio en Dmitry Bulykin kwijt. In hun plaatsen kwamen nieuwe krachten en uiteindelijk werd opnieuw de landstitel bemachtigd in de Eredivisie.

De Boer zegt dat hij bij Ajax over goede individuele spelers beschikt, maar dat het team boven alles staat. “Als team zijn we dit seizoen volwassener geworden. We gaan beter met druk om; vooral de druk van belangrijke wedstrijden.” De coach van de Amsterdammers licht vier belangrijke schakels eruit: Christian Eriksen, Toby Alderweireld, Siem de Jong en Kenneth Vermeer. “Jongens zoals zij zijn gewend aan deze wedstrijden; zij zullen niet snel in paniek raken.”

“De focus lag begin seizoen niet direct op het kampioenschap. Nee, we zijn gefocust op hoe we willen spelen. Het gevolg daarvan moet zijn dat je weer met de schaal staat”, legt De Boer uit op de clubwebsite. Hij moet zijn best doen goede vervangers te vinden voor de spelers die de komende maanden weggaan. De vier die hij noemde zullen Ajax waarschijnlijk verlaten, al blijft het redelijk stil rond Vermeer.

Tekst: Voetbalzone

Gerelateerde posts