There are no ads, please add some


Ajax kan het titelfeest markeren met 750ste overwinning

Behalve de derde landstitel op rij staat er komende zondag voor Ajax meer op het spel. Als hekkensluiter Willem II wordt verslagen, hetgeen voor de Tilburgers directe degradatie zou betekenen, is behalve de titel voor Ajax ook sprake van de 750ste thuiszege ooit in de Eredivisie.

Op bezoek bij NAC Breda bereikte Ajax al wel een andere mijlpaal. De 0-2, een eigen goal van Tim Gilissen, was het honderdste officiële doelpunt van Ajax dit seizoen. Het bleek in Breda tevens de eindstand, waardoor Ajax zondag aan een zege voldoende heeft voor de 32ste titel in de clubhistorie.

Van die honderd fabriceerde de formatie van De Boer 76 treffers in de Eredivisie. Twaalf keer werd er gescoord in het toernooi om de KNVB-beker, tien keer in Europees verband en twee keer tijdens het duel om de Johan Cruijff Schaal.

Kijkend naar de productie van de Ajacieden is opvallend dat de clubtopscorer slechts op elf doelpunten staat. Siem de Jong blijft Christian Eriksen en Viktor Fischer, die beiden negen keer het net vonden, nipt voor.

Tekst: VI

Gerelateerde posts