Koning Willem wie kent hem niet: Willem is een Ajacied!

Vandaag staat Koningin Beatrix haar troon af aan Prins Willem-Alexander. Van de koninginnen was niet duidelijk of zij fan waren van een specifieke club in Nederland. Van Prins Willem Alexander is bekend dat er ergens in hem een Ajax fan schuilt. Tijdens een bezoek aan ons leger in Afghanistan weigerde hij namelijk op de foto te gaan met een feyenoordshirt (zie bericht).

Commandant der Landstrijdmachten Mart de Kruif maakt er namelijk een gewoonte van dat al zijn gasten in zijn kantoor op de foto moesten met zijn feyenoordshirt. De Prins zei tegen De Kruif: ‘Daar ga ik niet bij zitten, want ik hou van goed voetbal en ben dus meer een Ajax-fan’.

Een oude foto waarop de aanstaande koning lachend met een Ajaxshirt te zien is bevestigd deze veronderstelling.

Tekst: Voetbalcentraal

Related posts