Oud-spelers zien psv niet winnen: ‘Ajax is beter in vorm’

De meeste oud-voetballers schatten Ajax op dit moment hoger in dan psv. Beide clubs komen elkaar zondag tegen in Eindhoven en over het algemeen denken oud-spelers dat de Amsterdammers met de punten aan de haal gaan.Sjaak Swart, Mister Ajax, vindt het prima, zolang Ajax maar niet verliest. “Met een 2-2 gelijkspel ben ik tevreden, maar een kleine overwinning voor Ajax zou nog mooier zijn. Voetballend is Ajax beter, maar dat zegt in zo’n duel niet zoveel. psv gaat zich leegknokken, daar hebben ze de ploeg ook voor. Het is voor hen alles of niets. Daarnaast gaat de kwaliteit van de scheidsrechter een rol spelen. In zulke wedstrijden worden tegenwoordig te vaak verkeerde arbitrale beslissingen genomen.”

Adri van Tiggelen en Foppe de Haan zijn het tegenover NUsport met elkaar eens. “2-1 voor Ajax. Het is de laatste kans voor psv, maar die ploeg voetbalt niet lekker en mist creativiteit. Ajax is veel verder”, voorspelt De Haan. Van Tiggelen: “2-1 voor Ajax. Ajax is beter in vorm en er staat een team, waar psv los zand is. De psv-aanvallers scoren alleen in eigen stadion, verdedigend is het te zwak en Van Bommel laat ook nog weleens z’n mannetje lopen.”

Ook Ruud Geels, die voor Ajax en psv actief was, denkt aan een zege voor de huidige koploper. “Ajax is beter in vorm. Ik denk daarom 2-1 of 3-1 voor Ajax.” Oud-Feyenoorder Ulrich van Gobbel denkt juist aan ‘zijn’ club: “Ik zet in op een gelijkspel, want dat is het gunstigste voor feyenoord haha. Maar een gelijkspel lijkt me sowieso wel reëel. Dit is een wedstrijd op zich, wie beter in vorm is maakt dan niet uit.”

Tekst: Soccernews

Related posts