Alderweireld legt jaarlijkse eindsprint uit: ‘Vertrek bepalende spelers’

Ajax heeft ieder seizoen een sterke eindsprint en dat heeft volgens Toby Alderweireld een logische verklaring. Het zomerse vertrek van bepalende spelers zorgt ervoor dat men tijd nodig heeft om andere spelers in te passen en om ‘een machine’ te worden. “Verder op in het seizoen is iedereen gewend aan de filosofie en het systeem dat we willen spelen en dan gaat het steeds beter en groeit het vertrouwen.”

Ajax speelt zondag in Eindhoven tegen psv en een zege zou een grote stap richting de landstitel kunnen betekenen. Alderweireld benadrukt echter dat Vitesse en feyenoord een ‘niet heel moeilijk’ programma hebben. “Het voordeel is dat we alles in eigen hand hebben. Wij zijn van niemand afhankelijk als we het zelf afmaken”, vertelt de Belgisch international vrijdag in Sp!ts.

Ajax verliest veel punten in de zogenoemde lunchwedstrijden. Alderweireld is dan ook blij dat er zondag in Eindhoven om 16.30 uur wordt afgetrapt. “Dit is voor iedereen leuker en ik denk dat het alleen maar goed voor het voetbal is als de lunchwedstrijden zo weinig mogelijk worden gespeeld.”


Tekst: Voetbalzone

Related posts