Heitinga; ‘Ajax speelde erg goed’

John Heitinga speelde afgelopen vrijdagavond met Atletico Madrid gelijk tegen zijn oude werkgever Ajax op het Amsterdam Tournament (3-3). Voor de verdediger was het een speciale wedstrijd in de Arena tegen zijn oude teamgenoten.

‘Het is inderdaad vreemd om weer terug te keren bij de club waar ik groot ben geworden. Hoe dichter we de Arena naderden, hoe vreemder het voor mij werd. Ajax is een deel van mijn leven en het voelde hier weer als een warm nest. Het was geweldig om terug te zijn en ik vond dat Ajax goed voetbalde’. Met het uiteindelijke gelijkspel kon de verdediger wel leven, ‘Tja het is maar goed dat dit soort fouten gemaakt worden op een toernooi want straks in Europa kan zo,n fout dodelijk zijn’.

John doelde hiermee op zijn foute actie die hij maakte op de achterlijn waardoor Dennis Rommedahl de bal in het doel kon koppen. Waarschijnlijk heeft John ook nog een beetje zitten dagdromen van zijn Ajax periode gisteravond want ondanks dat Ajax erg goed speelde volgens hem, maakten ook de Amsterdammers fouten die in Europa en zelfs in de Eredivisie dodelijk kunnen zijn.

Komende zondag speelt hij met zijn ploeg tegen Sunderland de tweede wedstrijd op het Amsterdam Tournament. Ook hier kijkt Heitinga naar uit. ‘Het is heerlijk om terug te zijn in Amsterdam. Als Ajax-speler keek ik altijd uit naar het Amsterdam Tournament. Ik hoop dat het publiek dat ook doet’.

Bron: sportweek.nl

Related posts