Jack van Gelder: ‘Binnen 24 uur maakt Ajax nieuwe trainer bekend: Jol of Blind’

Jack van Gelder liet in het programma Studio Voetbal weten dat het te verdacht stil is rondom wie de nieuwe trainer gaat worden bij Ajax. Algemeen Directeur Van den Boog zou Van Gelder nog bellen maar omdat het zo verdacht stil blijft duidt dat er volgens Van Gelder op dat Ajax binnen 24 uur de naam van de nieuwe trainer naar buiten zal brengen. Volgens Van Gelder is Martin Jol de laatste kandidaat. Mocht het eventueel niet lukken om Jol binnen te halen als trainer dan zou Danny Blind het worden.

Ook het Algemeen Dagblad meldt dat Ajax deze week nog de nieuwe trainer bekend zal maken en noemt eveneens de namen van Jol en Bilnd. Ajax verwacht van zijn nieuwe coach dat die nog nadrukkelijker oog heeft voor het inpassen van jeugd in het eerste elftal. De komende jaren wil Ajax ernaar toe dat 50 tot 70 procent van de A-selectie bestaat uit zelf opgeleide voetballers. Daarnaast zet de club in op het terughalen van een paar routiniers, al dan niet met een Ajax-verleden, om de jeugd in het veld te begeleiden.

Jol-Blind
In de jeugdopleiding zal meer aandacht komen voor mentale en fysieke weerbaarheid. In zijn huidige functie van technisch manager is Blind ondermeer druk met het doorvoeren van aanpassingen die daarvoor moeten zorgen. Met Jol als hoofdcoach zou Blind zich nog een jaar of twee langer kunnen richten op het leggen van het fundament, om daarna alsnog trainer te worden van Ajax 1. Jol heeft op zijn beurt nooit verhuld dat hij eens technisch directeur zou willen zijn bij een club.

De verwachting is dat de man die Van Basten moet opvolgen in de loop van deze week aanschuift bij de Raad van Commissarissen van Ajax. Dat college onder leiding van voorzitter Uri Coronel kijkt de kandidaat nog éénmaal in de ogen om dan normaal gesproken zijn fiat aan de benoeming te geven. Als de hoofdcoach er eenmaal is, zal de rest van de staf worden ingevuld. In principe kijkt Ajax daarbij naar assistent-trainers die de club nu al in huis heeft.

Zie ook eerdere berichten:
23-05-2009: ‘Ajax denkt nu ook aan Jol’
02-11-2007: Martin Jol nog steeds een belangrijke kandidaat bij Ajax
30-10-2007: Jol: ‘Als ik een goed gevoel heb bij Ajax wil ik er zeker over nadenken’
28-10-2007: Martin Jol lijkt geen trek te hebben in Ajax
27-10-2007: Ajax wil niets zeggen over beschikbare Jol
25-10-2007: Jol beschikbaar voor Ajax: Opgestapt bij Tottenham Hotspur’
04-10-2007: Engelse pers weet het zeker: Ten Cate tekent voor drie jaar bij Chelsea en Jol wordt opvolger

Related posts