JONG AJAX KAMPIOEN! INCL Foto’s

Jong Ajax is vanavond KAMPIOEN geworden in de beloftencompetitie. De ploeg van Adrie Koster versloeg Jong Vitesse met 2-0 en dat is voldoende om de landstitel binnen te halen.

Jong Ajax begon gretig aan de wedstrijd en liet merken wat de intentie was vanavond, namelijk winnen en de titel binnenhalen. In de eerste helft waren er opgelegde kansen voor Martina en Lindgren maar zij misten op een haar na het doel. Ajax speelde een hele goede wedstrijd, maar was wat onnauwkeurig in de afronding. Jong Vitesse leek aardig mee te willen werken aan een feestje van de Ajacieden want ondanks de inbreng van veel eerste elftalspelers bakten de gasten uit Arnhem er niet veel van.

Vlak voor rust was het dan toch raak. Jan-Arie van der Heijden gaf de bal perfect voor op Danilo en die scoorde de bevrijdende 1-0. De tweede helft leek een kopie van de een dag eerder gespeelde wedstrijd van het eerste elftal tegen AZ. Jong Ajax kreeg vele opgelegde kansen maar de bal wou er maar niet in. Darko Bodul leek de wedstrijd in de 82e minuut te beslissen maar zjn schot ging uiteindelijk ruim over. De Kroaat kwam daarbij ongelukkig neer en moest geblesseerd het veld verlaten. Zijn vervanger Jordi Schell liet zien een waardig vervanger te zijn. Edgar Manucharyan gaf in de 86e minuut een prima pass op Javier Martina en hij knalde het kampioenschap in veilige haven.


Danilo legt aan voor de 1-0


Blind neemt de schaal in ontvangst


Jong Ajax legt de ereronde af


De trotse coach

Jong Ajax-Jong Vitesse: 2-0 (1-0)
1-0 Danilo (’43)
2-0 Martina (’86)

Opstelling Jong Ajax:
Maarten Stekelenburg; Calvin Mac Intosch, Rasmus Lindgren, Daley Blind , Nathaniel Will; Jan-Arie van der Heijden, Siem de Jong(76′ Edgar Manucharyan), Danilo Sousa Campos; Javier Martina(’87 Marvin Hasselbaink), Jeffrey Sarpong en Darko Bodul(’83 Jordi Schell).

Opstelling Jong Vitesse:
Eloy Room; Giovanni Gravenbeek, Erkan Ozturk, Frank van der Struijk, Jop van der Linden; Wiljan Pluim, Onur Kaya, Anduele Prijor; Julian Jenner, Alexander Buttner en Mads Junker

Wil je meer foto’s zien: HighLow.nl

Related posts