Bodul is blij met vertrouwen Van Basten maar weet officieel nog van niets

Darko Bodul is blij met de uitspraken die trainer Marco van Basten over hem heeft gedaan. Van Basten gaf aan komende zomer geen nieuwe spits te gaan halen, omdat hij zijn vertrouwen schenkt aan Dario Cvitanich en de Bosnische aanvaller (zie eerdere bericht). “Dit geeft me veel vertrouwen. Al heeft hij mij dit nieuws nog niet persoonlijk verteld”, aldus Bodul.

Bodul gelooft zelf ook in een reële kans in de Amsterdamse hoofdmacht. “Nu is het hopen dat ik mijn kwaliteiten inderdaad kan tonen. Volgend seizoen moet ik in het eerste elftal spelen.” Hij vindt dat hij in zijn eerste seizoen bij Jong Ajax, afgelopen zomer werd hij overgenomen van sc Heerenveen, de nodige progressie heeft geboekt. “Ik ben veel beweeglijker, lichtvoetiger en explosiever geworden”, vervolgt hij in Sportweek.

“Daarvoor dank ik met name looptrainer Ruben Jongkind. De trainers van het eerste hebben dat ook gezien en me ervoor gecomplimenteerd. Maar ik besef dat ik er nog niet ben. Ik moet me zien door te ontwikkelen om echt een goede Ajax-spits te worden. Dat lijkt me een enorme eer. Vroeger was ik gek van Bergkamp en Kluivert. Van Basten kende ik natuurlijk ook van de verhalen. De schroom om met de trainer te praten, is er nu wel af. Maar ik durf nog steeds niet met Dennis te praten, zo hoog acht ik hem. Ook dat is een doel voor volgend seizoen”, aldus de bescheiden spits.

Bron: Sportweek / ELF

Related posts