Supporters moeten betalen voor wanbeleid bestuurders

Op 2 april jl. heeft de AFCA Supportersclub de achterban geïnformeerd over de prijsstelling van de seizoenkaart voor het nieuwe seizoen (zie bericht). Dit naar aanleiding van een gesprek met commercieel directeur Henri van der Aat. De supportersclub gaf in het nieuwsbericht aan, dat alleen de hoofdtribune fors in prijs zou stijgen en dat er voor de overige vakken uitsluitend indexatie (inflatiecorrectie) zal plaats vinden. Helaas blijkt het verhaal anders te zijn, dan de directie in eerste instantie heeft verteld.

De seizoenkaart 2009-2010 zal voor de seizoenkaarthouders op de hoofdtribune fors duurder worden. Maar ook de seizoenkaarthouders op de korte zijden gaan volgend seizoen fors meer betalen. De seizoenkaarthouders op de F-side (Zuid 1e ring) zullen bijvoorbeeld € 20,- meer gaan betalen. Dit is een verhoging van 10%. Meer details over de prijsstelling van de seizoenkaart volgt binnenkort via Ajax.

De AFCA Supportersclub heeft de directie wederom aangegeven, dat de sportieve prestaties van de afgelopen vijf jaar géén reden geeft om dergelijke verhogingen door te voeren. Zeker niet in tijden van economische tegenspoed, waar veel seizoenkaarthouders al behoorlijk in de portemonnee zullen worden geraakt.

Falend beleid
De directie heeft aangegeven, dat de verhogingen noodzakelijk zijn om de financiële positie van de club te verbeteren. Ajax maakt jaarlijks nog forse verliezen. Goede sportieve prestaties dragen direct bij aan een beter financieel resultaat. Het (jarenlang) mislopen van de Champions League heeft de financiële huishouding van onze club geen goed gedaan. De ondermaatse prestaties van de afgelopen jaren zijn in onze ogen een direct gevolg van falend beleid van voormalige bestuurders- en directieleden. Dit mag je de seizoenkaarthouders toch niet aanrekenen?

Die steunen al jaren hun geliefde club door dik en dun en mogen per slot van rekening nu ook nog eens de financiële gaten gaan dichten. De AFCA Supportersclub heeft de Ajax-directie dan ook duidelijk laten weten hier niet mee eens te zijn.

Bron: AFCA Supportersclub

Zie ook eerdere berichten:
23-04-2009: Dekker: ‘Successen blijven uit, prijzen worden verhoogd’
02-04-2009: Ajax houdt vast aan prijsstijging seizoenkaart 2009-2010

Related posts