13 mei einde seizoen voor Ajacieden; Internationals moeten verder trainen

Op 13 mei, drie dagen na de laatste competitiewedstrijd tegen FC Twente, beëindigt Ajax direct het huidige voetbalseizoen. In verband met de vroege start van de voorbereiding wordt er niet meer doorgetraind en oefenwedstrijden gespeeld. Dat levert een probleem op voor de internationals die in afwachting van de interlands zelf nog twee weken moeten doortrainen. Blind daarover in De Telegraaf: “Wij hebben met de algemene planning geen rekening gehouden met het feit dat er door een deel van de A-selectie nog her en der interlands worden gespeeld. Wij trainen tot en met 13 mei. Daarna begint de vakantie. Wij vinden het belangrijk dat de spelers dan zo goed mogelijk hun rust pakken, maar uiteraard wel fit blijven.”

Blind rekent op een belletje uit Zeist en van de andere bondskantoren. “Ik verwacht wel dat er nog contact is tussen Ajax en enkele bonden over dit onderwerp. Onze Belgische internationals spelen eind mei een toernooi in Japan en diverse andere internationals, waaronder de Nederlanders, spelen nog interlands in juni. Om die reden beginnen zij hier pas weer op 29 juni, terwijl de rest van de selectie op 22 juni de eerste training bij Ajax afwerkt.”

Related posts