‘Aston Villa biedt 10 miljoen euro voor Vermaelen’

Aston Villa bereidt een bod van negen miljoen pond, zo’n tien miljoen euro, voor op Thomas Vermaelen. Althans, dat bericht The Daily Mirror. Een delegatie van Villa zou de Ajacied anderhalve week geleden hebben bekeken tijdens het WK-voorrondeduel Belgie – Bosnië (2-4). Jaap Stam zou Vermaelen aangeprezen hebben bij de Engelse club. “I liked the way he was defending as a youngster,” aldus Stam in The Daily Mirror. “I think he was only 19 when he had made his debut. But he was a quick learner and strong in tackles.” Volgens Hans Kraay Jr zou het bericht zeer serieus zijn.

Vermaelens verbintenis met Ajax loopt medio 2012 af. De 23-jarige Belg debuteerde op 15 februari 2004 in competitieverband voor de Amsterdammers op bezoek bij FC Volendam (0-2 winst) en staat, een periode op huurbasis bij RKC Waalwijk in het seizoen 2004/2005 meegerekend, op 108 eredivisieduels en tien doelpunten.

Door een flinke voorjaarsdip heeft Aston Villa de vierde plaats, welke recht geeft op voorronde Champions League, uit het zicht verloren.

Related posts