Suarez: ‘Aissati is de ontbrekende schakel bij Ajax’

Luis Suarez is maar wat blij dat Ismaïl Aissati is hersteld van zijn langdurige knieblessure en direct zorgt voor een positieve impuls. Volgens Suarez is Aissati grotendeels de reden van de opleving van Ajax. Hij praat in de nieuwe uitgave van VI dan ook vol lof over de spelmaker.

‘Uit bij NAC Breda bracht Aissati rust en dankzij zijn overzicht slaagde hij er telkens in de vrije man op het middenveld te vinden. Door ballen vast te houden konden anderen aansluiten en bovendien creëerde de middenvelder met enkele voorassists gevaar voor het vijandelijke doel.

Suarez: “Aissati vind ik echt een geweldige voetballer. Ik zei het afgelopen week in de kleedkamer tegen mijn ploeggenoten: ‘Als Ismaïl eenmaal is begonnen, is hij niet meer te stoppen’. Je ziet het verschil ten opzichte van de vorige maanden. We hebben het hele seizoen zonder nummer 10 gespeeld en nu is Ismaïl opgestaan.”

De Uruguayaan noemt Aissati zelfs de ontbrekende schakel. “Hij is de connectie tussen de verdediging en de aanval die we nodig hebben. Als de tegenstander even aandringt, is Ismaïl degene die rust in het spel brengt omdat hij zo balvast is. En als we zelf gaan aanvallen, is hij de man die het spel verdeelt en de passes geeft. Voor mij als aanvaller is dat heerlijk. De hele ploeg kan zich aan een speler als Ismaïl optrekken.”


Bron: Ajaxlife.nl/VI

Related posts