Van Praag inderdaad gekozen in uitvoerend comité UEFA

Michael van Praag treedt toe tot het uitvoerend comité van de UEFA. De voorzitter van de Nederlandse voetbalbond KNVB werd als zevende gekozen tijdens de stemming in Kopenhagen met 34 stemmen. Er waren negen zetels te verdelen. Van Praag is daarmee de opvolger van de overleden Jeu Sprengers in het Europese college, onder voorzitterschap van Michel Platini.

Van Praag wil actief lid worden van het Europese college. “Ik wil een prominente rol spelen in de discussie ‘6+5’ en ‘home-grownregeling’ om zodoende een betere balans te krijgen tussen grote, rijke voetballanden en de kleinere bonden”, zei hij in een eerder interview met de Telegraaf. “Zo kunnen we ook de uitholling van onze nog steeds excellente jeugdopleiding voorkomen. De levensader van ons nationale voetbal.”

Sinds het overlijden van Jeu Sprengers ontbrak de nummer drie op de FIFA-wereldranglijst in de overkoepelende besturen van de machtigste voetbalorganen.

Van Praag verwierf bekendheid in het nationale voetbal als voorzitter van Ajax. Als preses won hij tussen 1989 en 2003 met de Amsterdamse club onder meer de wereldbeker, Champions League en UEFA Cup. Van Praag bekleedt sinds 1998 functies bij de UEFA.

Bron: De Telegraaf

Zie ook eerdere bericht:
24-03-2009: Van Praag klaar voor bestuursfunctie UEFA

Related posts