Oleguer heeft zijn draai gevonden

Hoewel hij na de winterstop enkele wedstrijden op de reservebank verbleef, lijkt Oleguer inmiddels weer onomstreden in het elftal van Marco van Basten. De 29-jarige Catalaan viel de voorbije weken vooral op met sterke optredens in Europees verband. Daarnaast heeft de verdediger ook privé helemaal zijn draai gevonden in Amsterdam. ,,Het is een heel leuke stad met een aangename sfeer”, zegt de voormalige speler van FC Barcelona op Ajax.nl. ,,Ook de mensen zijn aardig. Verder is er een hoop te zien. Als ik vrij heb, blijf ik thuis of ik ga de stad in om een museum te bezoeken.”

Ook sportief zit de Spanjaard lekker in zijn vel. ,,Ik verbeter nog steeds. ,,Ik speel steeds beter en met meer vertrouwen. Ik denk dat dat heel belangrijk is voor alle spelers. Als je veel vertrouwen hebt, speel je ook beter.”

Toch had ook Oleguer in het begin te maken met wat kritische volgers. Desondanks hield de ervaren Catalaan zijn rug recht. ,,Je moet je niet te veel aantrekken van wat anderen en de media over je zeggen en schrijven”, zegt hij wijselijk. ,,Voor hen is het moeilijk te begrijpen wat het met je doet als je in een vreemd land en in een nieuw elftal terecht komt. Je moet aan alle nieuwe indrukken wennen en dat is niet eenvoudig. Niet alleen de manier van leven en de speelstijl is anders, maar ook de competitie en je teamgenoten zijn vreemd. Met die zaken in het achterhoofd is het lastig meteen goed te spelen.”

Champions League
Volgens Oleguer is het behalen van een Champions League ticket heel belangrijk. De centrale verdediger weet als geen ander hoe belangrijk deelname aan dat toernooi is voor club en spelers. ,,Heel belangrijk. Het is voor iedereen beter in de Champions League te spelen dan in de UEFA Cup. We moeten echter gewoon van wedstrijd naar wedstrijd leven en dan zien we wel waar het eindigt. Het ligt niet alleen aan ons, maar ook aan wat onze concurrenten doen”, aldus de speler die in 2006 als basisspeler van FC Barcelona de Champions League veroverde.

Bron: Ajax.nl

Related posts