Beneliga alweer van de baan

Bondsvoorzitter Michael van Praag zal toch geen onderzoek gelasten naar een Beneliga, zoals hij eerder aangaf (zie bericht hieronder). De discussie barstte vorige week los toen Michel Platini als voorzitter van de UEFA het oude idee nieuw leven inblies. ‘Ik ben wel voor een onderzoek, maar ik kan dat initiatief niet nemen. Als bondsvoorzitter kan ik alleen gevraagd en ongevraagd mijn mening geven. Ik weet dat veel partijen (clubs, bestuur betaald voetbal, raad van toezicht KNVB) tegen zijn, maar ik vind dat je ook moet weten waar je tegen bent, waar je nee tegen zegt. Als je een onderzoek doet, kan je zien of het al of niet een verstandig idee is. Tot dusver heb ik nooit iets op papier gezien, zelfs geen A4’tje’, aldus VAn Prasag vandaag tegenover De Telegraaf.

Directeur Henk Kesler van de profsectie liet geen ruimte voor discussie. ‘De Beneliga is achterhaald. Leuk dat Michael het aanslingert, maar wij gaan het niet doen. De clubs gaan erover en die zijn tegen. Ze willen evenmin een onderzoek. De prioriteiten van de clubs liggen elders’.

Zie ook eerdere bericht:
25-03-2009: Van Praag zet in op Beneliga

Related posts