Heitinga minuten lang buiten westen na harde botsing (+video)

Bondscoach Bert van Marwijk heeft John Heitinga toestemming gegeven om zich een dag later dan de andere internationals in Huis ter Duin in Noordwijk te melden. De verdediger van Atletico ondergaat vandaag in Madrid een aantal scans van zijn hoofd, nadat hij zondagavond laat hard in aanraking was gekomen met het hoofd van Mallorca-verdediger David Navarro. “Ik kan me er niets meer van herinneren”, zegt de rechtsback van Oranje tegenover De Telegraaf. “Ik ben vijf tot zes minuten buiten westen geweest en werd wakker in de ambulance.” Die vervoerde de Nederlander naar het ziekenhuis op het eiland.

“Mijn ploeggenoten vlogen nog dezelfde avond naar Madrid”, aldus Heitinga, die zelf een nacht ter observatie moest blijven. “Uit de eerste onderzoeken kwam naar voren dat ik een hersenschudding heb en een botje boven mijn oog had gebroken. Mijn oog zit dicht door de zwelling.”

Voorzichtig zijn
Atletico meldde reeds op de website dat Heitinga een week rust moet houden en zich dus afmeldt bij Oranje, maar dat is volgens de speler voorbarig. Vandaag volgt in Madrid verder onderzoek. “Met hoofdletsel moet je voorzichtig zijn. Daarom heb ik de bondscoach gebeld. Hij had begrip voor mijn situatie en vond het ook verstandiger me binnenstebuiten te laten keren. Dinsdagavond (vanavond, red.) of woensdag stap ik op het vliegtuig naar Nederland.”

Tenzij Heitinga op doktersadvies inderdaad moet afzeggen voor Oranje. “Daar kan ik nu echt nog geen zinnig woord over zeggen. Ik heb hoofdpijn, maar die schijnt redelijk snel over te kunnen gaan. Aan de andere kant hoor je ook wel eens dat mensen lang klachten houden. Het is gewoon afwachten.”

Related posts