Van Basten sprak al met Elia die zelf ook voorkeur voor Ajax heeft

Ajax wil een deel van de miljoenen euro’s die de club van Real Madrid incasseerde voor Klaas-Jan Huntelaar, gebruiken om Eljero Elia (21) los te weken bij FC Twente. Ajax heeft de jeugdinternational laten weten serieus werk te maken van de transfer en Marco van Basten voerde al een informatief gesprek met hem. “Je overvalt me hiermee, maar ik kan er niks over zeggen”, aldus de jongeling tegenover De Telegraaf. Elia kreeg te horen dat Ajax zich een dezer dagen bij FC Twente meldt.

De ophef over een mogelijke deal komt Elia ongelegen. “Ik wil eigenlijk volledig op FC Twente focussen”, zei de uitblinker na FC Groningen-FC Twente. “Zolang ik hier onder contract sta, zal ik me voor driehonderd procent inzetten. Dat verdienen mijn medespelers, de staf, alle andere mensen binnen de club en de supporters. Ik heb het hier ook enorm naar mijn zin en voel dat er dit seizoen iets moois kan gebeuren.”

Het is echter aannemelijk dat hij in het korte onderhoud met Van Basten liet weten positief tegenover een overstap naar de Amsterdam ArenA te staan. “Het lijkt me mooi om voor Ajax te spelen”, zei hij in de Euroborg. “Elke voetballer streeft naar het hoogst haalbare, er is concrete belangstelling uit Engeland, maar voor mijn ontwikkeling is het beter om nog niet naar het buitenland te gaan. En eerlijk is eerlijk, dan is Ajax weer een stapje hoger dan FC Twente. Vraag op vakantie aan iemand wat de grootste club van Nederland is en iedereen zal Ajax zeggen.

Tien miljoen
Het zal er dus op aan komen of de clubs er uit komen. Naar verluidt vraagt Twente de hoofdprijs van tien miljoen euro daar er geen clausule in het contract van Elia is opgenomen.

zie eerdere berichten:
15-12-08: VI: ‘Ajax gaat deze week bod uitbrengen op Elia’
13-12-08: ‘Elia kon naar Racing Santander maar heeft betere aanbiedingen van o.a. Ajax en Arsenal’
08-12-08: Emanuelson hoopt op versterking in winterstop: Eljero Elia?
18-11-08: Management: Interesse Ajax voor Eljero Elia ‘nonsens’
14-11-08: ‘Elia opnieuw in belangstelling Ajax’
19-06-07: Elia: ‘Naar Ajax? Kom op zeg, dat kon ik toch niet maken naar de supporters’

Related posts