Jong Ajax slacht FC Utrecht en gaat door in de KNVB Beker

Jong Ajax heeft op zeer overtuigende wijze de volgende ronde van het bekertoernooi bereikt. Het elftal van Adrie Koster verpulverde Jong FC Utrecht met 0-6 en is daarmee winnaar van de poule geworden. Jong Ajax had tijdens de laatste wedstrijd van het kalenderjaar weinig te duchten van de beloften uit de Domstad. Al na twaalf minuten hadden de Ajacieden een ruime 0-2-voorsprong genomen dankzij doelpunten van Kennedy en Darko Bodul. ,,We begonnen ondanks de kou lekker fel. Dat stemde mij zeer tevreden”, vond coach Koster die met Bruno Silva, Vurnon Anita, Robbert Schilder, Evander Sno, Jeffrey Sarpong, Javier Martina en Kennedy over flink wat spelers met ervaring in de A-selectie beschikte.

Nog voor de rust had Jong Ajax de wedstrijd definitief beslist. Sno en wederom Bodul tilden de stand naar 0-4. Enig minpuntje was de rode kaart van de spits en topscorer in de 38ste minuut. ,,Ik heb het niet helemaal goed kunnen zien”, vertelde Koster. ,,Op het wedstrijdformulier staat dat Darko een kopstoot aan een speler van Jong FC Utrecht heeft gegeven. Dat is natuurlijk geen slimme actie. Daarmee benadeeld hij naast het team vooral zichzelf, want Darko is de laatste weken goed op dreef. Afgelopen week tegen Jong Vitesse scoorde hij twee keer en ook nu dus weer.”

Ook met een man minder op het veld bleek Jong Ajax veel te sterk voor de Utrechters. Sarpong scoorde twee minuten na de pauze 0-5 waarna Sno, die tevens drie assists gaf, al in de 49ste minuut de eindstand op het scorebord zette: 0-6. ,,Een prima overwinning”, aldus Koster. ,,Er is goed gevoetbald. Alleen is het moeilijk om te zeggen of het nu aan onze kwaliteit lag of aan de zwakte van Jong FC Utrecht.”

Dankzij de ruime zege schaart Jong Ajax zich bij de laatste zestien clubs in het bekertoernooi. ,,Het is ons doel om zo ver mogelijk te komen zodat we volgend seizoen ook in het grote KNVB Bekertoernooi uit kunnen komen. Op welke tegenstander ik hoop? Als je de beker wilt winnen, dan zul je van iedereen moeten winnen. Toch hoop ik op een wat mindere tegenstander. Dat vergemakkelijkt wel het één en ander.” Jong Ajax traint deze week nog waarna het twee weken vrij heeft. In januari gaat het elftal van Koster op trainingskamp.

Opstelling Jong Ajax:
Padt; Silva (66. Mac Intosch), Alderweireld, Anita, Schilder; Sno, Sarpong, Danilo (66. Schell); Kennedy, Bodul, Martina (77. Jongebloet).

Eindstand
1. Jong Ajax 4-10
2. Jong FC Volendam 4-8
3. Jong AGOVV 4-7
4. Jong FC Utrecht 4-3
5. Jong FC Omniworld 4-0

Related posts