‘Van Persie snapt niet waarom Sneijder hem benadert via media’

Robin van Persie zet behoorlijke vraagtekens bij de handelswijze van Wesley Sneijder. De middenvelder van Real liet maandag weten graag met zijn Oranjeteamgenoot rond de tafel te zitten om het afgelopen Europees kampioenschap te evalueren (zie eerdere bericht). Zo zou de Arsenal-spits volgens Sneijder een aantal veldafspraken niet zijn nagekomen. “Wat is in vredesnaam het nut van zo’n gesprek als je dat van tevoren openbaar maakt aan de media en het publiek?”

Sneijder sprak eerder in Voetbal International de prangende vraag uit wie er tijdens het EK, in de verloren wedstrijd tegen Rusland, verantwoordelijk was voor de vrije trappen. Zo zou Van Persie tegen de afspraken in een te dominante rol hebben aangenomen door dit voor zichzelf op te eisen. “Het is nooit uitgesproken, omdat we de volgende dag vertrokken uit Zwitserland en ik niet meer terug ben geweest bij Oranje”, aldus Sneijder eerder aan het weekblad.

Waarom via de media?
“Als je een collega-international uitnodigt, doe je dat door de telefoon te pakken en bespreek je de dingen samen”, geeft Van Persie tekst en uitleg aan AD/Sportwereld. “Als Wesley mij had gebeld, was hij van harte welkom geweest. We hadden een prima gesprek kunnen hebben. Maar ik sta nu versteld van de handelwijze van Wesley. Moet heel Nederland nu opeens meegenieten van een ‘meeting’ tussen Sneijder en Van Persie? Wat is in vredesnaam het nut van zo’n gesprek als je dat van tevoren openbaar maakt aan de media en het publiek?’’

De Rotterdammer bestrijdt dat hij zichzelf naar voren geschoven zou hebben. “Ik was bij Van Basten altijd de man die een vrije trap kon nemen. Er was voor mij op dat moment net zo veel recht als voor Wesley. Dat kun je bij de bondscoach ook gewoon checken. Wesley moet niet de indruk wekken dat hij de enige vrijetrappennemer was op dat moment”, zegt Van Persie.

Related posts