Aanklager KNVB houdt zich van de domme in zaak Cornelisse

Tim Cornelisse lijkt zich geen zorgen te hoeven maken over een mogelijke schorsing. Dagblad De Telegraaf meldde dinsdagochtend dat de aanklager betaald voetbal een vooronderzoek is gestart naar de verdediger, maar van dit bericht blijkt niets waar. De KNVB sluit echter niet uit dat het duel met Ajax nog een vervelend staartje krijgt voor Cornelisse, die naar eigen zeggen onschuldig is.

Volgens De Telegraaf zou de aanklager beelden bestuderen waarop Cornelisse tegenstander Luis Suárez een elleboogstoot zou hebben gegeven. De rechtsback van FC Utrecht heeft echter nog niets gehoord van de KNVB. Wel weet hij om welk wedstrijdmoment het gaat. “Dat was een moment in de tweede helft, bij een voorzet van Ajax. De bal ging over mij heen, maar ik maak me toch breed. Om het de aanvaller achter je moeilijk te maken.”

Dat Suárez met veel theatraal gebaar neerging, zegt volgens Cornelisse weinig. “We weten allemaal hoe hij is”, reageerde de verdediger in het Algemeen Dagblad. Een stoot gaf hij naar eigen zeggen niet. “Ik weet toch wel wat ik doe als je een elleboogstoot geeft”, vervolgt hij. “Nee, daar kom je niet mee weg in een wedstrijd, met al die camera’s erbij.”

KNVB-logica
Volgens de KNVB is er geen vooronderzoek ingesteld naar de vermeende elleboogstoot. “Maar het is niet onmogelijk dat het gebeurt, want als regel hanteren we dat het binnen een week moet gebeuren”, aldus woordvoerster Renske Bruinsma van de KNVB. “Procedure is dat in opdracht van de bond alle wedstrijden worden teruggekeken. Daar hebben we onze mensen voor. Omdat de zaak Suárez op de avond zelf al onderwerp van discussie was, is die voorrang gegeven.” vrij vertaald dus: omdat de media als aasgieren achter Suarez aanjagen bij alles wat hij doet is er geen tijd meer om nog iets anders te onderzoeken en gaat Cornelisse waarschijnlijk vrijuit. KNVB-logica heet dat!

Related posts