Braamhaar van geen kwaad bewust

Eric Braamhaar was na afloop van de topper tussen Ajax en feyenoord de gebeten hond. De arbiter is zich echter van geen kwaad bewust. ‘Ik denk dat ik goed heb gehandeld, maar als achteraf blijkt dat het niet zo is dan kan ik die beslissingen niet herroepen’.

De overtreding die Henk Timmer maakte op Leonardo, zou bij veel arbiters direct rood zijn maar Meneer Braamhaar zag dit anders.’ Ik vond die overtreding van Timmer niet zo zwaar om een rode kaart te geven. Bovendien liep er nog een verdediger bij Leonardo’. Ook de overtreding die Bahia maakte op Luis Suarez werd door Braamhaar weggewuifd en ondersteund met de woorden, ‘Suarez en Bahia trokken volgens mij allebei aan elkaar’.

Het absolute dieptepunt van de middag was wel het duel tussen Urby Emanuelson en opa Mols. Met een schwalbe die overduidelijk was liet opa Mols zich tegen de grasvlakte vallen, en scheids Braamhaar hapte gelijk toe en gaf feyenoord de penalty. Braamhaar gaf na afloop als verklaring, ‘Ik vond dat Mols wel een gooi kreeg van Emanuelson. Daarom heb ik toen aan feyenoord een penalty gegeven’.

Er is weer genoeg werk aan de winkel voor scheidsrechtersbaas Uilenberg in Zeist, maar of hier ook verbetering uit komt valt nog maar zeer te betwijfelen.

Related posts