Ajax maakt gebruik van de gelegenheid om Vasovic te eren in Belgrado

Danny Blind is op dit moment in Belgrado met Ajax, dat vanavond in de UEFA Cup aantreedt tegen BK Borac. Maar de technisch directeur gebruikt de reis ook om een oude held te herdenken. Velibor Vasovic, aanvoerder van Ajax ten tijde van de eerste Europa Cup 1 winst, ligt begraven in de hoofdstad van Servië.

Blind gaat samen met directieleden Henri van der Aat en Jeroen Slob naar het graf van ‘Vasco’, die in 2002 op 62ste jarige leeftijd overleed aan een hartaanval. Ook de vrouw van Vasovic en één van zijn zonen zullen aanwezig zijn. Zij krijgen een Ajax-shirt met rugnummer vier, het vaste nummer van de verdediger.

De Joegoslaaf Vasovic was aanvoerder toen Ajax in 1971 haar eerste Europa Cup 1 won. De centrale verdediger tilde de cup omhoog na een 2-0 winst op Panathinaikos. Hij speelde in totaal vijf seizoenen in Amsterdam. In 145 wedstrijden scoorde hij dertien keer. Vasovic was later trainer bij Paris Saint Germain en advocaat in Belgrado.

Related posts