Ajax wacht vanavond in Servië de Ku Klux Clan

Waar Ajax de laatste jaren veel aan internationale roem verloor, scheen de schijnwerper van het internationale topvoetbal in het verleden slechts eenmaal fel op de tegenstander van vanavond, FC Borac. De club trad in april 2006 uit de anonimiteit toen een deel van de eigen aanhang opzichtig duidelijk maakte weinig op te hebben met kleurlingen.

Mike Tamvaniere tekende met de beste bedoelingen een contract bij FC Borac. De spits uit Zimbabwe had geen leven bij de Servische club omdat zijn eigen fans plotseling dezelfde toga\’s en puntmutsen als de beruchte leden van de Amerikaanse Ku Klux Klan droegen. De supportersactie ging heel Europa over en is nog steeds op You Tube te bekijken (zie hieronder).

Het is onduidelijk of Ajax-spelers als Evander Sno, Urby Emanuelson en Jeffrey Sarpong ook onaangenaam met de rechtse ideeën van de aanhang van FC Borac gaan kennismaken.

Related posts