Gentenaar wil vertrekken nu Van Basten Vermeer doorschuift

Dennis Gentenaar heeft zijn conclusies getrokken naar aanleiding van de beslissing van Marco van Basten om Kenneth Vermeer om en om met Gentenaar als tweede doelman achter Maarten Stekelenburg te plaatsen (zie eerdere bericht). De Nijmegenaar begrijpt die beslissing van Van Basten niet, en wil het liefst dan ook zo snel mogelijk vertrekken: “’Hij vertelde dat Vermeer vorig seizoen nog te wisselvallig heeft gespeeld bij Willem II maar zich als keeper van Jong Oranje tijdens de Olympische Spelen heeft gemanifesteerd. Hij zei ook dat Vermeer tegen me aan kruipt, maar nog niet op mijn niveau zit. Ik word dus nog de betere keeper geacht”, aldus Gentenaar in Het Parool.

“Toen ik vroeg waarom ik dan niet tweede keeper blijf, zei Van Basten letterlijk dat Vermeer anders met een lang gezicht zou rondlopen. Ik vind dat amateuristisch. Dat is geen topsportklimaat. Je kiest toch de beste spelers? Nu houdt hij rekening met de gevoelens van Vermeer, maar het maakt hem dus niet uit hoe ik me onder deze beslissing voel.”

Waarom Van Basten Vermeer ineens naar voren heeft geschoven als tweede doelman, blijft giswerk voor de oud-goalie van NEC en Borussia Dortmund, al heeft hij wel een idee. “Na de Olympische Spelen wordt overal geschreven dat het vreemd is dat Vermeer slechts derde keeper bij Ajax is. Dat heeft meegewogen in deze beslissing. Dat kan niet anders. Het is toch vreemd dat hij hier pas op twaalf september mee komt aanzetten?”

Gentenaar denkt er over om, wanneer de kans zich voordoet, te vertrekken uit Amsterdam. “Ik was best geïnteresseerd om langer bij Ajax te blijven, maar voor mij is het nu duidelijk: ik moet ook verder kijken. Dat is logisch. Ik sluit zelfs een vertrek in de winterstop niet uit.”

Related posts