Jong Ajax verliest ook derde wedstrijd

Jong Ajax heeft ook de derde wedstrijd van het seizoen in de Eredivisie voor Beloften niet weten te winnen. Met A-selectiespelers Dario Cvitanich, Vurnon Anita en Javier Martina in de basis werd het in een gekke wedstrijd tegen koploper Jong NEC: 3-4.

Jong Ajax kende een lastig begin tegen de Nijmegenaren, die met namen als Patrick Pothuizen, Mark Otten, Dominique Kivuvu, Rutger Worm en Tim Janssen een redelijk Eredivisiewaardig team binnen de lijnen brachten. Het fysiek sterke Jong NEC schoot uit de startblokken. In de tweede minuut miste Worm een grote kans toen Kenneth Vermeer de bal uit een doeltrap in de voeten van de NEC’er schoof. Drie minuten later was het wel raak. Een vrije trap werd in de doelmond geslingerd en daar wist de boomlange Janssen wel raad mee: 0-1. Het duurde even voordat Jong Ajax zich wist te herpakken, maar dat deed het wel met klasse. John Goossens, die zich prima manifesteerde als linksback, schoot vanaf ruim dertig meter een vrije trap snoeihard achter de verbouwereerde Rein Baart.

Zes minuten later, in de 27ste minuut, eiste Vurnon Anita de hoofdrol op. De middenvelder gaf een crosspass over grote afstand op Javier Martina, die de bal beheerst op zijn borst aannam en Baart kansloos liet. Jong NEC kwam dankzij een vrije trap nog voor rust op gelijke hoogte. Vanaf de rechterkant van het strafschopgebied legde Dominique Scholten de bal in de onderhoek. Even daarvoor mistte Moestafa El Kabir een strafschop namens Jong NEC door woest over het doel van Vermeer te schieten.

In de tweede helft nam El Kabir toch nog een beetje sportieve wraak. Al na drie minuten stapte de Ajax-defensie iets te laat waardoor de aanvaller een vrije doorgang kreeg richting Vermeer, die kansloos was op het schuivertje. Wederom Goossens deed iets terug namens Ajax. Een prachtige aanval over de schijven Anita, Cvitanich en Daylon Claasen kwam bij de back terecht, die droog uithaalde: 3-3. Dat Ajax geen punt overhield aan het duel met de lijstaanvoerder kwam opnieuw door een dode spelsituatie. Vier minuten voor het einde van de wedstrijd knikte Pothuizen uit een corner raak.

John Goossens viert zijn tweede ‘beauty’ van de wedstrijd.
,,Een bitter einde”, vond Jong Ajax-trainer Adrie Koster. ,,Ik vind dat we een punt hadden verdiend in deze gekke wedstrijd.” Volgens Koster was de wedstrijd een wereld van verschil met de laatste tegen Jong Volendam. ,,We hebben veel beter gevoetbald. Helaas zijn wij veel minder fysiek sterk dan die jongens van NEC, daardoor vielen er drie goals uit standaardsituaties.”

Opstelling Ajax:
Vermeer; Will, Alderweireld, Supusepa, Goossens (75. Shakison); Anita, Danilo (66. Bodul), Claasen; Martina, Cvitanich en Manucharyan (46. Schell).Related posts