Leonardo: ‘Ik sta hier toch onder contract?’

Denk niet dat hij erg verrast was door zijn basisplaats zondag tegen Roda JC. Dat had hij best kunnen zijn na de boodschap van van Basten dat hij zijn heil bij een andere club mocht zoeken en na een matige wedstrijd voor Jong Ajax vorige week maandag. Toch was de Braziliaan het niet: ,,Ik sta hier toch onder contract?” Is Ajax in deze vorm kampioenskandidaat? ,,Ik vond dat we tegen Roda goed speelden. In de eerste helft hadden we die kansen moeten benutten, dan loop je zo uit.”

Ajax heeft twee wedstrijden gespeeld, een overwinning behaald en slechts twee doelpunten gemaakt. Dat is niet erg indrukwekkend. ,,Het is niet zo gemakkelijk meer als tien jaar geleden, spelen tegen middenmoters. Toen had je uitslagen als 6-0. Grote uitslagen worden niet meer gehaald. De kleine clubs hebben nu ook geld. Ze zijn beter geworden.”

Heeft Van Basten nog wat tegen je gezegd voor de wedstrijd?
,,Niet speciaal. Iedere prof weet wat hij moet doen in een wedstrijd. Een trainer hoeft mij niet alles uit te leggen over de rol in het veld.”

Sta je volgende week tegen Feyenoord weer in de basis?
,,Dat weet ik niet. Ik was niet verrast over de speeltijd die ik zondag kreeg en ik vond dat ik goed speelde.”

Hoe staat het trouwens met de belangstelling uit Qatar?
,,Daar ben ik niet mee bezig, ik ben met mijn hoofd bij Ajax. Er was belangstelling ja, van andere clubs, maar dan moeten die wel betalen.”

Weet je daar wat van, voetbal in Qatar?
,,Ik ben er nog nooit geweest. Er ligt veel zand, maar dat ligt er in Brazilië ook.”

Related posts