Ajax doet officieel bod op Aissati

De interesse van Ajax in Ismail Aissati blijkt geen indianenverhaal te zijn. Ajax heeft PSV officieel laten weten dat het de middenvelder graag wil overnemen. Dat bevestigt algemeen directeur Jan Reker in het Eindhovens Dagblad. Ajax heeft de spelmaker al maandenlang op de korrel. Ajax wilden Aissati in de winterstop al overnemen, maar PSV wilde destijds niet meewerken aan een transfer. Ook nu hoeft Ajax niet veel medewerking te verwachten. Reker zegt ’in principe’ niet te willen meewerken aan een transfer.

Hoe Aissati zelf tegen een overgang staat is onbekend. Wel is duidelijk dat de middenvelder ontevreden is bij PSV. De jeugdinternational had op meer speelminuten gerekend en wil vertrekken als zijn kansen niet toenemen. Om deze reden weigert hij een nieuw contract te tekenen, hoewel er enkele maanden geleden wel een mondeling akkoord werd bereikt. “Maar PSV is zijn afspraken op het sportieve vlak aan Ismail totaal niet nagekomen”, zei zaakwaarnemer Rodger Linse daar eerder over in de Telegraaf.

De negentienjarige jeugdinternational mocht onder trainer Sef Vergoossen dit kalenderjaar het veld slechts vier keer als invaller betreden. Dat leverde het schamele aantal van 48 speelminuten op. De in het afgelopen halfjaar opgelopen teleurstellingen zijn hard aangekomen bij de jonge Utrechter, die ook in de belangstelling staat van FC Twente en FC Utrecht. Vooralsnog heeft alleen Ajax zich officieel gemeld.

Related posts