Jaakke definitief afgeserveerd

John Jaakke trad afgelopen maandag tijdens een Buitengewone Vergadering van Aandeelhouders af als voorzitter van de raad van commissarissen van Ajax. Hoewel slechts een handjevol aandeelhouders de moeite had genomen naar Ajax’ jeugdcomplex De Toekomst af te reizen, ging de machtswisseling gepaard met flink wat gemor. Waarbij zowel kleine áls grote aandeelhouders van Nederlands enige beursgenoteerde voetbalclub zich lieten gelden. De preses kreeg tijdens zijn laatste vergadering nog een flink aantal kritische vragen voorgeschoteld. Uri Coronel zal de voorzittersrol de komende jaren overnemen van Jaakke, die zijn vertrek bij Ajax zegt te betreuren.

Het overhandigen van de voorzittershamer aan Coronel was in de ogen van Jaakke een ‘vreemd moment’. “Niet iets wat echt vrolijk stemt”, verklaarde de jurist tegenover De Telegraaf. Jaakke zal wel bij Ajax betrokken blijven. “Gewoon, als supporter. Naar de wedstrijden kijken zónder me te hoeven afvragen wat de pers er de volgende dag weer van zal vinden.” Jaakke was vanaf 1 juli 2003 voorzitter bij Ajax.

Related posts