feyenoord blundert a la psv en raakt A1 landstitel kwijt aan Sparta

Humor uit Rotterdam: De tuchtcommissie van KNVB heeft Feyenoord A1 vrijdag drie winstpunten in mindering gebracht, waardoor de jeugdploeg van Sparta de titel krijgt. Feyenoord had zaterdag in de uitwedstrijd bij Willem II (1-1) de niet speelgerechtigde Leroy Fer opgesteld. Dit duel moet bovendien overgespeeld worden. Het talent mocht niet meedoen omdat hij dit seizoen al meer dan achttien wedstrijden voor de hoofdmacht van Feyenoord en het tweede elftal voetbalde. Volgens de reglementen van de KNVB mag een speler dan niet meer bij de junioren voetballen.

De A1-ploegen van Sparta en Feyenoord besloten de reguliere competitie met evenveel punten waardoor er een beslissingswedstrijd zou gaan volgen, maar door de uitspraak van de KNVB is Sparta nu kampioen. Feyenoord overweegt in beroep te gaan tegen de straf maar dat lijkt weinig kans van slagen te hebben.

Dit seizoen beging psv een soortgelijke blunder door een geschorste speler (Da Costa) op te stellen in een bekerduel waardoor de Eindhovenaren uit de beker werden gezet (zie bericht).

Related posts