Davids: ‘Instelling van ploeggenoten een van de grote problemen bij Ajax’

Edgar Davids vindt dat de instelling van zijn ploeggenoten bij Ajax een van de grote problemen is. Dat zegt de middenvelder in VI. Volgens Davids hebben sommige spelers moeite om voluit te gaan tegen de kleinere clubs. ‘Het maakt mij niet uit of ik tegen Real Madrid of FC Zwolle speel. Ik ga met dezelfde instelling de wedstrijd in,’ aldus Davids. ‘Ik denk dat dat ook een van de grote problemen is bij de selectie van Ajax. Sommige spelers hebben wat moeite om ook tegen kleinere clubs het allerbeste te geven.’

Hij blijkt grote waarde te hechten aan teamgeest: ‘Inter heeft een veel betere en bredere selectie, maar ik geloof niet dat het ze veel geholpen heeft tegen Liverpool. Die hebben een écht team. Dat aspect wordt nog steeds onderbelicht in het topvoetbal. Of dacht je dat FC Porto een paar jaar geleden de beste voetballers van Europa had toen ze de Champions League wonnen?

Related posts